Zpráva o loveckých zkouškách ze dne 26. - 27.5.2018

06.06.2018 21:56

Zpráva o výsledcích Klubových barvářských zkoušek honičů pořádaných v sobotu 26.5.2018

a Klubových barvářských zkoušek pořádaných v neděli 27.5.2018

 (se zadáním CACT, R-CACT, CT, CCT, KV, VKZ) ČMKU, ČMKJ

Klub chovatelů foxteriérů ČR

Klub chovatelů teriérů ČR, Český klub rhodéských ridgebacků, Dalmatin klub ČR  

ve spolupráci s ČMMJ OMS Bruntál
a honitbou Dětřichov nad Bystřicí

 

pro plemena:

FXH,FXD,AUT, BDT, BRT,BRA,CR,CT,DDT,GIT,SCT, IRT,JRT,KBT,LT,MT,NFT,NOT,PRT,SET,ST,SKY,WT,WHW,SBT,RR,DA

Zkoušky se konaly v krásném prostředí Nízkého Jeseníku. Sraz a prezence účastníků zkoušek proběhly  v areálu chaty (hájenky) ve Veveří.

V sobotu se zúčastnilo barvářských zkoušek honičů 12 psů plemen dalmatin, foxteriér hrubosrstý, foxteriér hladkosrstý, borderteriér, parson russel teriér, anglický stafbull teriér, irský teriér. Dalmatini se zúčastnili 2 : Florian od Bílé laně a Fata Morgana od Bílé laně vůdkyně Evy Liškové. Zkoušky dokončilo všech 12 účastníků- 6 v I.ceně, 3 ve II. ceně a 3 ve III. ceně. Vítězem se stal staffordshire bull terrier s plným počtem bodů + 4 body za oznam,  na druhém místě se umístil dalmatin Florian od Bílé laně také s plným počtem bodů + 2 body za oznam, byl mu zadán titul CACT a získal cenu Nejlepší stopa BZH. Tímto splnil podmínky pro udělení Českého šampiona práce- lovecký výkon. Fata Morgana se umístila ve II. ceně.
V neděli se zúčastnilo barvářských zkoušek 13 psů rozdělených do 3 skupin. Kromě většiny účastníků sobotních BZH se skladba plemen rozšířila o českého fouska a jezevčíka hrubosrstého. Zkoušky opět dokončili všichni účastníci. Vítězem se stal opět staffordshire bull terrier s plným počtem bodů, na druhém místě se umístil Florian od Bílé laně také s plným počtem bodů jako oznamovač a titulem CACT. O prvenství teriéra rozhodl jeho nižší věk. Fata Morgana dokončila v I.ceně s titulem Res.CACT.
Oba hlavní rozhodčí po oba dny v závěrečném hodnocení ocenili výbornou připravenost všech psů ke zkouškám.
Fotodokumentace zkoušek bude zveřejněna na webu pořadatele zkoušek Klubu chovatelů foxterierů.