Informace pro členy

08.05.2020 11:12

Vážení členové,

s ohledem na blížící se termín 15.5.2020, kdy mělo uplynout funkční období 3 členů výboru našeho klubu a vývoj pandemie koronaviru v ČR, bychom Vás chtěli informovat o současné situaci ve výboru DK ČR.

Dne 24.4.2020 nabyl účinnosti tzv. Lex Covid, zákon č. 191/2020 Sb., o některých opatřeních ke zmírnění dopadů epidemie koronaviru SARS CoV-2 na osoby účastnící se soudního řízení, poškozené, oběti trestných činů a právnické osoby a o změně insolvenčního zákona a občanského soudního řádu. Tento zákon upravuje po dobu trvání mimořádných opatření nové možnosti způsobů rozhodování orgánů právnických osob a prodlužuje funkční období členů těchto orgánů.

Podle § 20 Lex Covid pokud uplyne funkční období člena voleného orgánu právnické osoby, prodlužuje se jeho funkční období do uplynutí 3 měsíců ode dne následujícího po dni skončení mimořádného opatření při epidemii.

Vzhledem k tomu, že 3 členům výboru by mělo skončit funkční období dne 15.5.2020, prodlužuje se jejich funkční období automaticky ze zákona tak, že skončí 3 měsíce po ukončení mimořádných opatření při pandemii.

Výbor DK ČR se ztotožňuje s ustanovením zákona Lex Covid, a to především z důvodu zachování plné funkčnosti klubu.

O dalších krocích výboru DK ČR budeme informovat. Přejeme členům hodně sil a pevné zdraví.

 

V Plzni 8.5.2020

 

Výbor DK ČR